fbpx

Winkel

Bio theebox

16,99 incl. btw

NL BIO - Europees biologisch keurmerk op al ons fruit - Fruitzaam - Fruit op het werk

Duurzaam:

Super gezond! Heerlijke zelfgemaakte thee van biologische gember en/of kurkuma met daarbij een vleugje citroensap.

Categorieën: ,
Beschrijving

Hoe gezond?

Gember: Gember heeft veel eigenschappen die gezond zijn voor het lichaam. In gember zitten bepaalde enzymen die de stoelgang bevorderen. Als je vaak last hebt van een opgeblazen buik, kan gember dat verhelpen. Gember bevordert ook de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiften. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor het voedsel beter verteerd wordt. Hiermee ondersteunt gember ook gelijk mensen die een paar kilo’s willen afvallen. Afvallen in samenwerking met gember, dat is echt de moeite waard! Mensen die vaak last hebben van migraine aanvallen, zullen door regelmatig gember te eten, minder snel last hebben van migraine.

Kurkuma: Het brede scala aan voordelen van de kurkuma voor de gezondheid komt voornamelijk van het belangrijkste ingrediënt, curcumine. Een van de belangrijkste eigenschappen van curcumine is dat het een uiterst effectieve anti-oxidant is en je immuunsysteem stimuleert. Bovendien tonen onderzoeken aan dat curcumine helpt het normale cholesterolgehalte te handhaven en de veroudering afremt. Aziaten gebruiken al eeuwen curcuma om maag- en darmstoornissen, reuma en wonden te genezen.

 

Bereiding:
Schil een gemberwortel (lichtgele kleur van binnen) en snijd ongeveer 5 plakjes per kop thee. Doe hetzelfde met een kurkuma wortel (oranje van binnen). Let wel op! De kurkuma kan je vingers geel kleuren. Voeg een snufje zwarte peper toe, dit helpt het lichaam de curcumine te absorberen in kurkuma. Giet heet water toe en laat 5 minuten trekken. Voeg voor de smaak honing, een citroenschil en/of citroensap toe.