fbpx

de passievrucht

De passievrucht

De passievrucht

De passievrucht is een bijzondere friszoete vrucht met een tropische aroma die je zo nu en dan in de fruitlover kist zult vinden. Wij leveren ze in alle varianten mogelijk, van paars (ja, écht) en groen tot geel, dit is afhankelijk van het aanbod van de lokale boeren. Omdat wij naast fruitzaam ook erg zorgzaam zijn leggen we graag uit hoe je de vrucht nou precies eet, en wanneer deze rijp is. Lees snel verder voor meer informatie.

Hoe eet je de vrucht?
Het belangrijkste van alles: hoe eet je een passievrucht? Snijd de passievrucht doormidden en lepel de vrucht uit. De smaak is zoet, fris en met een duidelijke tropische aroma. De schil kun je niet eten. De zaadjes eet je gewoon mee, dat maakt de vrucht tot een tropische verrassing.

Herkomst

Omdat de passievrucht rond de evenaar groeit en het klimaat daar heel constant is de passievrucht niet seizoensgebonden. De passievrucht groeit aan een struik en ontstaat uit de passiebloem. De passiebloem is een bijzonder exemplaar met in het centrum langwerpige gele uitsteekseltjes. Deze sprietjes lijken een beetje op vlindereitjes waardoor vlinders hier geen eitjes meer leggen en de bloem vrij is van hongerige rupsen. De bloem bloeit 1 dag en van hieruit zal na bestuiving de vrucht zich ontwikkelen. Bijzonder hè?

Rijp of niet?

De passievruchten die wij leveren zijn biologisch en puur natuur, er zit zelfs nog een steeltje aan. Vanaf het moment dat de passievrucht bezorgd is is hij eetbaar. Wat veel mensen niet weten is dat een passievrucht van nature nooit helemaal egaal is, dus laat je niet misleiden! De vruchten verkleuren gedurende het rijpingsproces, ook hebben ze bultjes en kunnen ze een beetje gaan rimpelen. De passievrucht blijft heel goed eetbaar, sterker nog, hij wordt er alleen maar smaakvoller op, dit is óók de charme van biologisch fruit. Lelijk van buiten, lekker van binnen!
Op de foto’s vind je rijpe biologische passievruchten, vers van de struik!

 

 

 

Overtuigd? Word fruitzaam!