fbpx

de mini avocado

De mini avocado

De mini avocado

Deze kleine romige vrucht heeft een eetbare schil. De mini avocado ontstaat zonder bevruchting en bevat geen pit. Het heeft hetzelfde vruchtvlees als zijn grotere broer en de smaak is evenredig. Naast gezonde vetten en vezels zit de mini avocado ook vol met vitaminen en mineralen. Vooral het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten. Dankzij snelle koolhydraten, eiwitten en mineralen zorgt de avocado voor een snel herstel na het sporten.

Hoe eet je de vrucht?
De mini avocado kan je met schil en al eten. De beste methode is de vrucht doormidden snijden en deze uit te lepelen. Heerlijk ook voor op brood of op crackers. Er zijn mensen die deze vrucht zelfs als een banaan weten te pellen.

Herkomst

Avocaditos, of mini avocado’s zijn wetenschappelijk aangeduid als Persea americana Mill. Avocado’s zijn lid van de Lauraceae of Laurel familie, de planten die eetbare kaneel, kamfer, sassafras, en het kruid laurier produceren De avocado boom is echter de enige boom in de familie Laurel die eetbare vruchten weet te produceren. De mini avocado is tussen honderden variëteiten van avocado’s die zich zelden in een echte supermarkt bevinden. Ze worden gekweekt in beperkte productie in heel Zuid-en Midden-Amerika.

Overtuigd? Word fruitzaam!