fbpx

de medjoul dadel

De medjoul dadel

De medjoul dadel

Deze heerlijke grote verse medjoul dadels zijn anders dan de kleinere gedroogde dadels. Medjoul dadels zijn namelijk helemaal puur natuur zonder enkele toevoeging. Het grote verschil om te weten is dat de kleine plakkerige dadels die veelal worden aangeboden in glucosestroop worden gekonfijt.

Hoe eet je de vrucht?

Eigenlijk hoef je helemaal niets met de dadel te doen. Gewoon zo uit het vuistje eten is deze vrucht al verrukkelijk. Maar wil je er toch iets mee doen? Maak de dadel dan nog gezonder door de pit te verwisselen met een noot! Amandelen en walnoten lenen zich hier erg goed voor.

Herkomst

Dadels komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn echte woestijnvruchten en daardoor al eeuwen lang geliefd voedsel van de Arabieren. Er zijn vele verschillende soorten dadels, maar Medjoul behoort tot de beste dadel ter wereld.  In het Midden-Oosten, waar ze in het wild groeien, zijn ze een populaire vrucht voor nomadische reizigers omdat ze zorgen voor veel energie en gezonde voedingsstoffen en ze zijn direct beschikbaar.
Medjoul dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht groeit in groepjes van 10, hoog in de boom. Tijdens het rijpen veranderen ze van groen naar glanzend bruin.

Overtuigd? Word fruitzaam!