fbpx

hier staan we voor

voedzaam
duurzaam
zorgzaam
fruitzaam

voedzaam

verser dan vers en supergezond

De producten in ons aanbod voorzien in de dagelijkse behoefte aan vezels, mineralen en vitamines. Deze verse en gezonde tussendoortjes zorgen ook nog eens voor de nodige positieve energie. Daarnaast is het algemeen bekend dat mensen het waarderen als er aan hun gezondheid wordt gedacht.

Wie zou er nou niet een bijdrage willen hebben in de gezondheid van een ander?

duurzaam

met en voor elkaar

Milieu en mens is naast kwaliteit een belangrijk uitgangspunt. Gezond en duurzaam bezig zijn doe je met en voor elkaar! Uiteraard streven wij daarbij altijd naar een 100% biologisch garantie. Mocht dit in uitzonderlijke gevallen niet mogelijk zijn dan zijn al onze producten uiteraard lokaal of fair trade verkregen.

Sommige producten zijn verpakt. Dit verpakkingsmateriaal kan met het GFT-afval mee en is volledig composteerbaar. Indien GFT-afval scheiden niet mogelijk is, dan kan het verpakkingsmateriaal met het reguliere afval worden meegenomen en zal het alsnog bij verbranding 95% minder CO2 uitstoten dan plastic verpakkingsmateriaal.

zorgzaam

goed voor jezelf
goed voor elkaar

Fruitzaam laat de fruitkisten en displays op de sociale werkplaats van het Leger des Heils maken. Deze exclusieve samenwerking creëert voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om aan het werk te gaan en kans te maken om in te stromen als volwaardig werknemer. Ook biedt Fruitzaam mensen die in een re-integratie traject zitten kansen aan om weer op de arbeidsmarkt deel te nemen.

111005_5050logo_Belmont

verantwoord bezig zijn

distributie waar
net iets langer
over nagedacht is

Wij vinden dat de verspreiding van ons fruit geen negatieve impact op het milieu mag hebben. Daarom zijn al onze kistjes en displays van duurzaam hout gemaakt. Onze fruitschalen zijn van bamboe en dus biologisch afbreekbaar. Is de kist leeg? Dan halen we die op als we de nieuwe kist komen brengen, zodat we hem opnieuw kunnen vullen. Uiteraard sneuvelt er onverhoopt ook wel eens een kist. Ook die gebruiken we gewoon! Kapotte kisten worden namelijk versnippert en hergebruikt.

Overtuigd? Word fruitzaam!