fbpx

feitjes en weetjes

leerzame feitjes en fruitzame weetjes

waarom je fruit zou moeten eten!

  1. Fruit is gezond. Maar dan ook ècht gezond. De enzymen, vitamines en mineralen die fruit bevatten zijn heel erg goed voor je.
  2. Fruit behoeft geen bereiding en is pas echt (gezond) fast food!
  3. Fruit is zo rijk aan water, dat het tegelijk eten en drinken is. Fruit bevat tussen de 80 en 90% van het beste water.
  4. Fruit is rijk aan antioxidanten. Zoveel zelfs dat bedrijven deze proberen te comprimeren in tabletten, poeders en sappen.
  5. Fruit is het perfecte voedsel voor gewichtsbeheersing. Het bevat weinig calorieën, maar bevat veel water en voedingsvezels.

 

waarom je biologisch fruit zou moeten eten!

  1. Biologisch fruit is geteeld met respect voor de natuur. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.
  2. Biologisch fruit is duurzaam en dus beter voor het milieu, de pesticiden bij niet-biologisch fruit worden namelijk ook door de grond opgenomen. Natuurlijke plantengroei krijgt hierdoor niet meer de kans om zich te ontwikkelen. De grond wordt uitgeput waardoor steeds minder mineralen in de grond aanwezig  zijn, belangrijke mineralen die normaal gesproken door de plant en het fruit worden opgenomen.
  3. Biologisch fruit smaakt beter dan niet biologisch omdat de gewassen de tijd krijgen om te groeien, te rijpen en om op smaak te komen.
  4. De ‘kleinschalige’ boeren die geen gebruik maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gesteund en dat is méér dan maatschappelijk verantwoord.
Banaan

Banaan

De banaan wordt door sommige gezien als dikmaker. Eigenlijk geheel onterecht. Als je het vergelijkt met een koekje (gemiddeld 300 kcal per 100 gram) dan is een banaan (88 kcal per 100 gram) een gezond tussendoortje.
Appel

Appel

Wist je dat er meer dan 7000 verschillende rassen bestaan? De bekendste zijn de Elstar, Royal Gala, Goudreinette, Granny Smith, Jona Gold en de Pink Lady. En wist je bovendien dat een groot deel van de vitamines en mineralen in de schil van de zit appel? Was de appel van te voren wel eerst goed onder de kraan.
Kiwi

Kiwi

Ondanks het formaat bevat een kiwi meer vitamine C dan een sinaasappel. Je zou het niet denken, maar ook de schil van de kiwi bevat heel veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels. Durf jij het aan? Tip: borstel eerst de haartjes eraf 😉