fbpx

de granaatappel

De granaatappel

De granaatappel

Een vrucht die zeker in het rijtje van Superfoods thuis hoort is de granaatappel. De gezondheidsvoordelen van deze mysterieus uitziende vrucht zijn inmiddels wetenschappelijk aangetoond, maar zelfs onze verre voorvaderen vermoedden al dat de granaatappel bijzondere krachten had. Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Bovendien bevatten ze nog meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten.

Hoe eet je de vrucht?
Snijd een rijpe granaatappel in het midden open, lepel of klop de zaden eruit en doe ze in een kommetje. Je kunt deze heerlijk frisse zachtzoete zaden vervolgens zo eten of toevoegen aan een smoothie of lekker in je yoghurt.

Herkomst

Granaatappels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Perzië en worden al eeuwenlang gekweekt rond de Middellandse Zee. De vruchten zijn ongeveer zo groot als een grapefruit en hebben een leerachtige bruine, rode of oranje schil met een kroontje. Binnenin zitten rozerode vruchtjes, omgeven door witte vliezen. De vrucht kan wel uitgeperst worden, al gaat daarbij veel vruchtvlees verloren. Het sap van de granaatappel vormde oorspronkelijk de basis voor grenadine. Grenadine is lange tijd de algemene benaming voor allerlei siropen geweest.

Overtuigd? Word fruitzaam!