fbpx

de framboos

De framboos

De framboos

De framboos is een heerlijke rozerode tot donkerrode vrucht. De framboos is sappig, zoet, en egaal van kleur. Ze behoren net zoals de aardbeien tot de grote rozenfamilie. De framboos is vooral een zomervrucht. Ze zijn opgebouwd uit talrijke deelvruchtjes. Ook bramen hebben deze deelvruchtjes. Frambozen zijn rijk aan vezels en deze vezels heb je nodig voor een goede darmwerking.

Hoe eet je de vrucht?

Het is niet noodzakelijk om de framboos te wassen voor u het opeet. Het schoonmaken kan de framboos beschadigen. Verwijder de blaadjes en steeltjes voor u de framboos opeet. Een tip is om bij het kopen van frambozen te letten op frambozen die er mooi, vers en droog uitzien. zomerfruit is erg kwetsbaar, dus let goed op en wees er voorzichtig mee.

Herkomst

Frambozen komen uit de Verenigde Staten, Mexico, Argentinië, Chili, Spanje en ook groeien er volop frambozen in Nederland.
Archeologen hebben ontdekt dat frambozen waarschijnlijk al in de prehistorie werden gegeten.
Ook in de tijd van de Grieken en Romeinen was de fruitsoort populair. Niet alleen de smaak is de reden dat frambozen al die tijd erg populair zijn geweest. De bladeren van de framboosstruik werden vroeger al gebruikt voor medicinale doeleinden. In de middeleeuwen werden frambozen zelfs gebruikt als rode verf tijdens het schilderen.

Overtuigd? Word fruitzaam!