Jaco de Groot, operationeel manager Leger des Heils over Fruitzaam en het Leger des Heils: “een fruitzame samenwerking!”

Jaco de Groot, operationeel manager Leger des Heils over Fruitzaam en het Leger des Heils: “een fruitzame samenwerking!”

Aan het woord: Jaco de Groot.

Medio 2016 bestaat er een schitterende samenwerking tussen ‘Fruitzaam’ en 50|50 Wood (onderdeel van het Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg).

50|50 Wood  is een eigenzinnig merk en gelooft dat ieder mens er toe doet en wil samenwerken in een respectvol en eerlijk ingericht bedrijfsproces. Het assortiment bestaat uit stoere meubelen  en accessoires met een rauw randje waarbij de imperfectie en de persoonlijke handtekening van de gebruikte materialen en haar makers te zien zijn. 50|50 is een leer werkbedrijf waarin mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een traject volgen in het kader van dagbesteding, arbeidsintegratie- en of scholing.

Vanaf begin 2016 zijn er gesprekken geweest tussen de oprichters van ‘Fruitzaam’ en de medewerkers van 50|50 Wood om te onderzoeken of er samenwerkings mogelijkheden lagen en zo ja, hoe deze vorm gegeven konden worden. In de gesprekken kwamen we er gezamenlijk al snel achter dat er veel overlap in onze kernwaarden zit: duurzaamheid, goede omgang met mens & milieu en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ staan hoog in het vaandel.
In de afgelopen maanden zijn we met elkaar opgetrokken in de productontwikkeling van kratten en displays welke gebruikt zullen worden door Fruitzaam. De productie hiervan heeft inmiddels plaatsgevonden op twee verschillende locaties van 50|50 Wood.

Buiten het produceren van houten producten voor Fruitzaam, zijn er nog andere mooie samenwerkings mogelijkheden, waar we de komende periode met elkaar invulling aan hopen te geven. Voorbeelden van mogelijkheden zijn in laten pakken van fruitpakketen en inzetten van deelnemers uit reintegratietrajecten binnen de werksetting van Fruitzaam.

Al met al tot nu toe een schitterende samenwerking tussen twee verschillende ondernemingen, waar zeker met oog op de toekomst nog heel veel potentie in zit!

Voor meer informatie omtrent 50|50: zie www.5050workcenter.nl

Jaco de Groot
Manager operations en Sales 50|50